RIPO fabrika lielākajā būvniecības un būvmateriālu ražotāju izstādē Eiropā BAU 2019 Minhenē

Uzņēmumam RIPO fabrika bija šī lieliskā iespēja būt starp vērienīgās izstādes BAU 2019 dalībniekiem. Tur, starp aptuveni 2300 citu dalībnieku, RIPO savā stendā prezentēja daudzveidīgo margu piedāvājumu un balkonu iestiklojuma risinājumus. Lepojamies, ka apmeklētāju atsaucība bija patiešām iespaidīga!

Jāatzīmē, ka BAU ir lielākā Vācijas būvniecības un būvmateriālu ražotāju izstāde, kas norisinās reizi divos gados jau kopš 1964. gada. Šogad tā norisinājās Minhenē no 14. līdz 19. janvārim. Šī izstāde tiek uzskatīta ne tikai par lielāko Vācijā, bet par vienu no lielākajām nozares izstādēm visā Eiropā. Izstādē piedalījās 2300 būvniecības sektora uzņēmumu no visas pasaules, savukārt apmeklētāju skaits sasniedza 250 000 no vairāk kā 150 valstīm.

Par iespaidiem un par to, kā tika aizvadītas 6 enerģiskas dienas izstādē, tiek jautāts RIPO pārstāvjiem, kuri izstādes norises laikā ikvienu interesentu laipni gaidīja stendā C1.529.

Īss video ieskats RIPO stendā apskatāms šeit: https://youtu.be/fqkF0NBXUGA .

Kādi ir iespaidi pēc 6 izstādē pavadītām dienām?

Pirmkārt ir gandarījums būt par pilnvērtīgu dalībnieku šajā izstādē. Mums tas neizdevās ar pirmo reizi, nācās gaidīt divus gadus, līdz tikām iekļauti dalībnieku sarakstā. Saskaņā ar izstādes organizatoru teikto, vairāk kā 500 uzņēmumu pieteikumi dalībai izstādē paliek “aiz strīpas”, jo vietu skaits ir ierobežots. Tomēr šī situācija norāda par izstādes prestižu. Otrkārt –  liels prieks par izrādīto apmeklētāju interesi par produkciju, kuru RIPO prezentēja. Treškārt, jāuzsver apjausma par ģeogrāfiskām sadarbības iespējām, ko sniedz šāda mēroga pasākums. Lieliski!

Kuri produkti RIPO stendā bija visstaistošākie izstādes apmeklētājiem?

Izstādē RIPO prezentēja jauno alumīnija margu sēriju 100, kuras dizains tika izstrādāts, ņemot vērā tendences arhitektūrā margu dizaina kontekstā. Novērojām, ka margas ar vertikāliem reliņiem ir ļoti populāras Vācijas jaunajos projektos, tādēļ tieši šai margu sērijai atvēlējām lielāku vietu mūsu stendā. Par vispieprasītāko un apbrīnotāko elementu stendā kļuva esošo alumīnija margu sērija, kurā ieintegrējām saules baterijas modeli. Šis risinājums radīja milzīgu apmeklētāju interesi. Plānojam turpināt attīstīt produktu arī šajā virzienā.

Norisinās daudz un dažādas izstādes, kāpēc izvēle par labu dalībai tieši BAU 2019?

Izstāde notiek reizi 2 gados un pēc apmeklētāju skaita un teritorijas platības, tā ir viena no lielākajām būvniecības izstādēm Eiropā. Tas, ka visas dienas hallēs bija liels daudzums apmeklētāju – nozares profesionālu, norāda uz izstādes vērtību. Līdz šim vairāk koncentrējām uzmanību Skandinavijas virzienā, piedaloties lielākajā Skandināvijas būvniecības izstādē Nordbygg 2018. Nolēmām, ka ekporta virzieni ir jāpalielina, tāpēc kā loģisks nākamais solis sekoja līdzdalība izstādē BAU Vācijā.

Kādi ir galvenie ieguvumi, piedaloties tik lielā un prestižā izstādē?

Iegūt starptautisku novērtējumu par produktu, saprast virzienu, kurā attīstīties, jo nedēļas laikā izstādē bija daudz iespēju komunicēt ar dalībniekiem, ar nozares pārstāvjiem no ļoti daudzām valstīm un pat citiem kontinentiem. Protams, izstāde ir arī reize un iespēja, kad apzināt konkurenci un nepieciešamos uzlabojumus izaugsmes veicināšanai.

Vai tiek plānota dalība vēl kādā izstādē 2019. gadā?

Līdzdalība šadās starptautiskās izstādēs neizmaksā maz un prasa pietiekoši lielus ieguldījumus, tāpēc galvenais ir spēt prast izmantot dotās iespējas un turpināt uzsāktās sarunas izstādes laikā novest līdz reālai sadarbībai. Dalību citās  starptautiskās izstādēs 2019. gadā neesam plānojuši. Bet iespējams tā varētu būt kādā no pašmāju izstādēm. Laiks rādīs.

 

---

Paldies ikvienam apmeklētājam, kurš viesojās RIPO stendā izstādes laikā. Mēs augstu vērtējam izrādīto interesi par RIPO margu un balkonu iestiklojuma risinājumiem. Ceram uz turpmāku sadarbību.