Noraust putekļus, sajust telpu un radīt spožu virtuvi. Saruna ar RIPO dizaineri Agitu.

Ikkatra projekta burvis ir dizainers, kurš spēj iedrošināt un radīt. RIPO komandā ir vairāk kā 10 mēbeļu un interjera dizaineru, kuri ikdienas klientiem izstrādā izteiksmīgus mēbeļu projektus – virtuves mēbeles, iebūvējamos skapjus, mājas mēbeles un citas. Šoreiz saruna ar RIPO mēbeļu un interjera dizaineri Agitu par aktuālajiem risinājumiem RIPO virtuves mēbeļu sērijas Integra dizainā.

Agita allaž pārsteidz ar kreatīvu pieeju darbam. Viņas personība atspoguļojas realizētajos projektos, kur dizaineres pieredze apvieno kreatīvus risinājumus, funkcionalitāti, mūsdienīgu pieeju un pievilcīgu materiālu, formu un tehnoloģiju saspēli. Tas nebūt nav vieglākais ceļš, bet rezultāti runā paši par sevi.

Lūk, saruna ar Agitu.

Agita, kā top idejas un kas Tevi iedvesmo radīt tieši tādu projektu, kāds tas tiek realizēts? Kādas ir Tevis veidotā dizaina pamatvērtības? Vai ir kāds projekts, ar kuru Tu īpaši lepojies?

Sākot darbu pie projekta, man svarīgi ir iepazīt klientu nedaudz tuvāk, jo virtuvei, tieši tāpat kā apģērbam, ir jāpiestāv, jāpatīk, jābūt ērtai. Tāpēc esmu par to, ka vienmēr ir jābūt sarunai. Sarunai par klientu dzīves ritmu, ģimenes lielumu, paradumiem, tradīcijām, patikšanu, vēlmēm, iespējām utt.  Kaut ilgo gadu pieredze interjera dizainā ļauj tvert klientu vēlmes no pusvārda, attiecīgi piedāvājot viņiem vēlamo, kas, protams, ir saskaņā ar manu redzējumu, darbs ir abpusējs un vienmēr balstīts uz kompromisu meklējumiem. Šī mijiedarbība dod arī rezultātu.  Tā nu sanāk, ka pēc darba pie projekta, ar klientiem uzturam ilgi vēl kontaktus, jo process ir satuvinājis.

Darbs pie projekta ir ļoti radošs un neprognozējams. Dažkārt staigāju ar ideju nedēļu, ko pēc tam sazīmēju pāris stundās, dažkārt jau pēc sarunas ar klientu viss ir skaidrs. Manis radīto projektu pamatvērtība ir tā, ka tam ir jāpatīk arī man. Tā, ka varu parakstīties apakšā. Protams, neizslēdzot klienta apmierinātību ar paveikto. Neprotu un negribu žvīks, žvāks, gatavs!

Darba procesā nākas saskarties ar faktoriem, kuriem nepiekrītu, bet respektēju klienta izvēli. Mēs par to vienojamies. Izcelt kādu atsevišķu projektu kā kaut ko īpašu ir grūti, jo nesu atbildību par katru savu projektu. Nenoliedzami, ka sirdij tomēr tuvāki projekti, kur saslēgušies faktori apjoms, gaume, iespējas.

Kādas ir galvenās RIPO virtuves mēbeļu Integra priekšrocības?

Jā, mēbeļu sērijas Integra princips man ir ļoti tuvs. Par labu esam to uzskatu un izmantoju nu jau daudzus gadus. Interesanti tas, ka šāds dizaina virtuves lietošanas risinājums nav novecojis, pie nosacījuma, ja patīk minimālisms un askētisms. Integra priekšrocības - mazās telpās nav asu elementu (ārējās furnitūras kā rokturi), lielās telpās rokturu līnija piešķir sava veida dinamiku, papildina, dažādo kopskatu. Kas nav mazsvarīgi - šāda virtuve ir ļoti viegli kopjama.

Pastāsti, kas pasūtītājam jāzina pirms griešanās pie dizainera - pie Tevis?

Dizainera darbs ir pakalpojums tieši tāpat kā pie friziera, manikīra, ārsta, mehāniķa, psihologa vai cita speciālista. Dizainers ieliek daudz savu zināšanu, pieredzes, enerģijas, lai piedāvājums tiktu radīts. Jāatzīst, ka daļa cilvēku ne vienmēr to novērtē. Bet tas, lai katra paša ziņā. Labs rezultāts atkarīgs no abpusējas sadarbības, cieņas un uzticēšanās.

 

Katram dizaineram ir savs redzējums un rokraksts. Pasūtīja rokās ir lemt, ar kuru tas vēlas sadarboties, uzticēt dizaina izstrādi un dažādu projekta etapu pārvaldību. RIPO dizaineru kontakti ir pieejami šeit.

Apskatiet visas RIPO virtuves sērijas šeit: https://www.ripo.lv/lv/interjeram/virtuves/