8 interjera dizaina tendences, ko mājoklī ieviest 2019. gadā

Tendences 2019. gadā iezīmē izsmalcinātus un piesātinātus toņus, izteiksmīgus materiālus un drosmīgus salikumus. Aktualitātēm strauji mainoties, ir nozīmīgi radīt salikumus, kas ir ilgtspējīgi.

Dabīgi materiāli. 

Materiālu piedāvājums un ražošanas tehnoloģijas vēl aizvien rada dažādus jaunumus, kas piedāvājumu klāstu padara arvien plašāku. Tajā neapjukt un izvēlēties piemērotāko risinājumu vislabāk var palīdzēt nozares profesionālis – dizainers. Šī gada tendencēs dominē dabīgie materiāli vai to imitācijas un metāli – koks, āda, māls, akmens kvarcs, melnais metāls, apzeltītas detaļas un misiņš. Katrs no minētājiem materiāliem paredz daudzveidīgas variācijas, neparastus apstrādes veidus un pielietojumu. Piemēram, par centrāliem objektiem telpā var kļūt pat māla objekti.

Krāsu karalienes.

Krāsu institūts Pantone par 2019. gada krāsu ir izziņojis PANTONE 16-1546 Living Coral, kurā dzirkstī dinamika, dzīvīgums un pozitīva enerģija. Šī krāsa simbolizē optimismu un prieku, tāpēc šī toņa izmantošana interjera dizainā radīs arī attiecīgo noskaņu telpā.

Savukārt PPG krāsu eksperti par 2019. gada krāsu ir nominējuši zaļo Night Watch . Tā ir pievilcīga alternatīva melnās vai tumši pelēkās krāsas izmantošanai. Night Watch tonis ir bagātīgs un izskatās lieliski. Tas teicami sader ar spīdīgiem materiāliem un elementiem. Turklāt šo toni var arī integrēt telpā ar dažādiem dizainu papildinošiem elementiem, piemēram, zaļu paklāju, uz kura krīt apgaismojums vai, izmantojot toņa šarmu tekstilmateriālos.

Interjera tendecēs atgriežas arī harmoniskā zemes toņu palete, ko pappildina neitrālās un piesātinātās pelēko un bēšo toņu kombinācijas.

Urbanizācija. 

Daudzfunkcināla plānojuma un mēbeļu aktualitāte uzņem apgriezienus. Šeit svarīgs ļoti pārdomāts un funkcionāls plānojums, kolorītas un modernas detaļas – pārvietojamas sienas, transformējamas mēbeles un citi intriģējoši risinājumu, kas izceļ urbānā stila ideju. Tā ir 2019. Gada tendence, kas uzrunā ar dizainu, pat mazās telpās rada praktisku labumu un izceļ vieglumu telpā.

Kompaktas mēbeles.

Mūsdienu dinamiskajā dzīves ritmā arvien vairāk iederas daudzfunkcionālas un nelielas, pārdomāta mēroga mēbeles. Tāpēc ir vērts ļauties mēbeļu dizainam, kas ir pielāgojams dažādām telpām, pauž teicamu funkcionalitāti un padara telpu aizraujošu. Šajā gadā mēbelēs iederēsies noapaļotas līnijas. RIPO dizaineri teicami orientējas mēbeļu dizaina aktuālajās tendencēs, tāpēc aicinām griezties pie viņiem uz konsultāciju, lai saņemtu atbildes uz sev aktuālajiem jautājumiem šajā sakarā.

Izteiksmīgas virsmas.

Dizaina loma nemazinās, gluži otrādi – tā nemitīgi aug. Tāpēc svarīgs ir ikkatras detaļas dizains, arī virsmas. Šajā sakarā 2019. gadā gaidāma izteikta kompozītmateriālu, marmora, kvarca, granīta motīvu popularitāte, kuros iemirdzas spīdīgas daļiņas, kas piešķir rotaļīgumu, piestāv dizaina aktualitātēm un dzīves baudītājiem.

Griesti ar pievienoto vērtību. 

Plaši tiek runāts par sienu risinājumiem, dekorācijām, mēbeļu dizainu, dekoriem, bet par griestiem informācijas plūsma ir mazāka. Bet ne šajā gadā! Šogad tendences vēsta par griestu akcentēšanu. Krāsoti, lakoti griesti, neierasti ornamenti, atsegtas konstrukcijas, kas šķērso griestus, rada vilinošu pievienoto vērtību telpai. Protams, arī elegants un aktuālitātēm atbilstoša dizaina gaismas ķermenis ieņem svarīgu lomu. Jāatceras, ka griestu risinājums optiski spēj ietekmēt nozīmīgus telpas raksturlielumus, piemēram, augstumu.

Ģeometriski un etniski ornamenti. 

Ģeometriski ornamenti tikpat kā aktualitāti īsti nekad nezaudē, taču etniskie motīvi iezogas dizainā vidēji ik pēc 10 – 15 gadiem – lūk, šis gads ir tas, kad etniskie motīvi ir atkal aktuāli. Ņemot vērā, ka interjers visbiežāk ir ilgtermiņa ieguldījums, tad gudrāk, protams, ir paļauties uz stabilām vērtībām. Bet etniskiem dekoriem ir savs stāsts un vērtība. Mūsdienās robežu ir maz, tāpēc cilvēki izzina un apgūst citu kultūru iezīmes, kas var atsaukties arī interjerā. Aktualitātēm vajag ļauties, bet tām nebūt nav jābūt pārspīlētām. Pietiks ar etniskiem rakstiem, piemēram, dekoratīvajos spilvenos, gultas veļā, uz kanvas vai kādā citā telpas aksesuārā.

Tapetēm, jā.

Izsmalcinātas tapetes interjerā rada eleganci. Jaunajā gadā tapešu loma ir būt drosmīgam akcentam ar vēstījumu. Tāpēc populāro ģeometrisko rakstu tapešu klāstu papildinās tapetes ar zivīm, putniem, kukaiņiem un tamlīdzīgiem dabas motīviem.

 

---

Lapni lūgti uz dizaineru konsultāciju vai mēbeļu ekspozīcijas apskati klātienē kādā no RIPO saloniem.