Gudra izvēle interjerā - iebūvētais skapis ar bīdāmām durvīm.

Skapji ar bīdāmām durvīm aktuāli ir vienmēr. Mainās tendences, bet bāzes lietas nemainās. Piedāvājums paliek plašāks un daudzveidīgāks. Skapja un bīdāmo durvju komplekts ir ilgtermiņa ieguldījums, tāpēc svarīgi nokomplektēt risinājumu atbilstoši saviem paradumiem, gaumei un telpas konfigurācijai. Par piedāvājuma daudzveidību, aprīkojuma iespējām un knifiem ideālā komplekta izvēlē stāsta pieredzējušais RIPO fabrika mēbeļu un interjera dizainers Mārtiņš Kanders.

Mārtiņ, kuras ir būtiskākās lietas, uz kurām vērst uzmanību, domājot par skapja iegādi un integrēšanu mājokļa interjerā? 

Ir jāapzina sava telpa, tā jāiepazīst no iespējams neierastiem rakursiem. Galvenais ir saprast, ka telpai un katrai detaļai ir savi gabarīti, kuri ir jārespektē, lai veidotos harmonisks ansamblis. Mārtiņš atzīst, ka tieši šai tēmai liek lielāko uzsvaru, uzsākot sadarbību ar klientu, arhitektu, dizaineru vai projektētāju. Jo tikai tādā veidā iespējams panākt risinājumu, kas ietilpst telpā un ikkatrs elements funkcionē teicami. Jāatzīmē, ka katrs RIPO fabrika skapis ir individuāls, tāpēc tas tiek pielāgots konkrētai telpas konfigurācijai un parametriem, akcentējot to, ka skapis ir ilgtermiņa ieguldījums.

 

Vai ir kādi ierobežojumi, kas šādu risinājumu izvēli telpā nepieļauj? 

Vairāk gribētos uzsvērt to, kur risinājumus integrēt ir visvienkāršāk. Piemēram, ļoti ērti ir integrēt dzīvoklī skapi ar bīdāmām durvīm jauno projektu dzīvokļu īpašniekiem, jo tajos jau arhitekts plānojumā ir paredzējis konkrētu vietu šādam risinājumam. Ja runājam par skapju sistēmu mājas plānojumā, tad dizainers atgādina - jo ātrāk skapis tiek ieplānots, jo vieglāk būs to īstenot vēlāk, pateicoties skaidrai vīzijai un telpas konfigurācijai. Tas nebūt nenozīmē, ka iebūvētie skapji ar bīdāmām durvīm piemēroti tikai jaunām telpām, šī sistēma var tikt uzstādīta praktiski jebkurā telpā tieši tā, kā klients vēlas – gan taisnās telpās, gan telpās ar slīpumu, nišās un mansardos.

 

Kādas ir dizaina iespējas skapim un bīdāmām durvīm?

Šeit izšķiras gan skapja dizains, gan bīdāmo durvju dizains. Skapja dizainu pamatā veido fasādes materiāls un aksesuāri, savukārt bīdāmo durvju dizaina pamatā ietekmē rāmja jeb profila dizains un pildījums. Būtiski, ka klientu ērtībai viss materiālu klāsts ir apskatāms un aptaustāms salonā klātienē, ne tikai katalogos. Materiālu dizaina variācijas ir tik plašas, ka ir iespējams panākt gan harmoniskus risinājumus, kas askētiski iekļaujas interjera dizainā, gan veidot drosmīgas kombinācijas, kas nepaliks nepamanītas. Dizainers vērš uzmanību uz to, ka ne vienmēr iebūvētā skapja un bīdāmo durvju materiāliem jābūt līdzīgiem – kontrastējoši un izteiksmīgi risinājumi iespējami, kombinējot dažādus materiālus un integrējot akcentus.

Runājot par materiālu pieejamību, savienojamību un dizaina variācijām, dizainers min iespēju, ka var veidot arī mēbeļu komplektu. Izmantojot skapim vai bīdāmām durvīm izraudzītos materiālus, iespējams izveidot naktsskapīšus, nelielas kumodes vai plauktus.  

Bīdāmo durvju kontekstā, jāpiemin, ka bīdāmas durvis nav paredzētas tikai kā skapja durvju risinājums, tās var tikt izmantotas arī kā starpsienas vai atdaloša sistēma. Šeit gan jāņem vērā, ka bīdāmās durvis nav pilnīgi izolējošs risinājums. 

 

Kādas ir aktuālās tendences skapju un bīdāmo durvju dizainā?

Pēdējā laika tendencēs visvairāk izceļas matēti materiāli, tonēti un dekoratīvi stikli. Pie bīdāmu durvju pildījumiem minamas arī apdrukas, kas nav vairs fotogrāfijas, bet stilizēti ornamenti, motīvi un ģeometriskas formas. Apdruka interjerā ir akcents, ko ērti integrēt kopā ar bīdāmām durvīm.

Aktuāla ir arī LED apgaismoja integrēšana gan skapī, gan bīdāmās durvīs. Dizainers atzīst, ka interese par to ir liela. Novērots, ka pamatā cilvēki izvēlas LED apgaismojuma integrēšanu mēbelēs, jo izjūt nepieciešamību pēc fona gaismas. Tas, protams, rada arī pievilcīgu izskatu, labu elementu pārskatāmību skapī un kopējo noskaņu rada mājīgu.

 

Pastāsti lūdzu par aprīkojuma un materiālu daudzveidību, ko piedāvā RIPO salonā.

Pirmkārt, vēlos akcentēt to, ka RIPO ražotajās mēbelēs, tiek izmantoti tikai augstas kvalitātes materiāli no vadošajiem Eiropas ražotājiem EGGER, Blum, Raumplus u. c. Augstvērtīgo materiālu izmantošana, protams, nodrošina ilgu ekspluatācijas laiku – ar priekšnosacījumu, ka mēbele tiek ekspluatēta pareizi, saskaņā ar ražotāja instrukcijām. Materiālu daudzveidību veido lamināti, MDF, klasiski, dekoratīvi un tonēti spoguļi, Deco, Exo pildījumi, dekoratīvi režģi Venezia un citi. Savukārt aprīkojuma klāstā ietilpst drēbju stieņi, atvilktnes ar dažādiem mehānismiem, bikšu un kaklasaišu turētāji, bezvadu apgaismojums, grozi, rokturi, apavu plaukti un citi.

 

Kādas ir galvenās RIPO skapju un bīdāmo durvju priekšrocības un pielietojums?

Jautājot Mārtiņam, kāpēc klientam izvēlēties skapi ar bīdāmām durvīm, tad atbilde ir viennozīmīga. Bīdāmās durvis tiek bīdītas vienā plaknē un nav nepieciešama papildu vieta vērtnēm, tāpēc tas ir ergonomisks risinājums, kas tikpat kā nemazina telpas apjomu. Gadījumā, ja nav vieta, kur durvīm aizbīdīties, tad kā alternatīvs risinājums tiek piedāvātas salokāmās durvis.

Savukārt skapju individuālie risinājumi, kvalitatīvo materiālu un  aprīkojuma klāsts ir priekšrocības, ko iegūsiet, izvēloties RIPO zīmola skapju sistēmas. Tas būs ieguldījums, kura funkcionalitāte un pievilcība būs baudāma ilgtermiņā.

Un, protams, RIPO fabrika ir Latvijas ražotājs.

 

Kādi ir Tavi ieteikumi cilvēkiem, kuri apsver skapju un / vai bīdāmo durvju iegādi?

Pirmkārt, lai iegūtu labāko risinājumu, es ikvienam iesaku vispirms uzdot jautājumus sev un atbildēt uz tiem. Ko es vēlos? Kādas funkcijas atbilst maniem paradumiem? Kāda ir vīzija un ekspektācijas? Ko es vēlos iegūt, izdarot pirkumu? Atbildot uz šiem jautājumie pašam sev, mēs ātri vien radīsim kopīgu valodu, lai realizētu ikviena klienta ieceri.

Otrkārt, lai arī ir iespējama attālināta komunikācija un piedāvājuma izstrāde, dizainers Mārtiņš atzīst, ka vislabāk tomēr ir ierasties un izraudzīties savai iecerei atbilstošos komponentus salonā klātienē. Viena lieta ir dizains, otra ērtums. Ne vienmēr tas, kas ir acīm tīkams katalogā, ir tikpat tīkams to ekspluatējot, tas ir ļoti individuāli. Tāpēc Mārtiņš aicina doties uz salonu, kur viss ir apskatāms, aptaustāms un izmēģināms, lai izdarītā izvēle būtu pārliecinoša.

---

Dizaineru Mārtiņu, kuram ir bagāta pieredze skapju un bīdāmo durvju projektēšanā, varat satikt RIPO salonā Katlakalna ielā 11. Laipni lūgti!

 Uzziniet vairāk:

-          skapju sistēmas;

-          bīdāmās durvis;

-          salokāmās durvis;

-           starpsienas.

 

Atgādinām, ka februārī visiem RIPO skapjiem, ir BEZMAKSAS MONTĀŽA. Sīkāka informācija šeit