Pretī jaunai virtuvei. Dizaina viltības lielām un mazām virtuvēm. Kā panākt vairāk!

Interjera dizaineri, kuri radījuši ne mazums virtuves projektus un saskārušies ar visdažādākajām situācijām, vislabāk zina dažādas viltības un knifus, kas noder, plānojot jaunu virtuvi. Šoreiz ar paņēmieniem un padomiem, kas virtuves dizainu spēj izcelt un pilnveidot, dalās RIPO mēbeļu un interjera dizainere Jana.

Lietas jādara secīgi.

Ja virtuvē plānots remonts, vizīti uz salonu plānojiet savlaicīgi. Lai būtu iespējams realizēt jūsu sapņu virtuvi, pastāv iespējamība, ka nāksies, piemēram, pievienot rozetes vai pārlikt komunikācijas. Tie ir darbi, kas jāieplāno pirms jaunās virtuves realizēšanas.

Apdare.

Piemeklējot virtuves iekārtas apdares materiālus un toņus, jāizvērtē vai vēlaties, lai telpā vairāk izceļas aksesuāri un krāsainās ierīces vai tomēr pati virtuve. Dizainere neiesaka pārblīvēt telpu ar daudzkrāsainiem rakstiem un tekstūrām. Akcentiem ir jābūt, taču līdzsvarā attiecībā pret pārējiem elementiem telpā. Telpai izskatīties vizuāli tīrākai un vieglākai palīdz vienmērīgi un dabīgi toņi, kurus var viegli atsvaidzināt ar akcentējošiem elementiem.

Furnitūra. 

Netaupiet uz  furnitūru, kura atvieglo un paātrina darbu virtuvē.  Izmantojiet iespēju apskatīt RIPO salonu ekspozīciju un atvērt / aizvērt visas atvilktnes, apakšējos un augšējos skapīšus. Tādā veidā ir viegli izvērtēt, kāds atvilktņu vai skapīšu atvēršanās veids, būtu piemērotāks tieši jums.

Atvilktnes.

Ja virtuvē netiek plānots glabāt kaut ko ārkārtīgi smagu, apakšējiem skapīšiem izvēlieties atvilktnes plauktu vietā. Tādā veidā ir iespējams ērtāk tikt visam klāt, nenākas ņemt ārā priekšpusē esošās lietas, lai aizsniegtos pēc priekšmetiem skapīša dziļumā.

Rozetes.

Paredziet pietiekamu rozešu skaitu, un obligāti ar rezervi. Kā arī papildu vēl vismaz divas rozetes pastāvīgi pieslēgtām ierīcēm (piemēram, tējkannai, mikroviļņu krāsnij, kafijas automātam utt.).

Rokturi.

Šobrīd modē ir integrēti un minimālisma stila rokturi. Atcerieties, ka rūpīgi piemeklēti rokturi var īpaši pozitīvi papildināt jūsu virtuves izskatu un piešķirt tai raksturu.

Sadzīves tehnika.

Pievērsiet uzmanību iegādātās sadzīves tehnikas instrukcijai. Piemēram, vai zinājāt, ka konkrēti ražotāji tvaiku nosūcēju iesaka ieslēgt jau 5 minūtes pirms gatavošanas, lai tas pilnvērtīgi izpildītu savu solīto darbu?

Izvēloties iebūvēto virtuves tehniku, labāku kopējo saskaņu panāksiet, ja redzamās ierīces būs vienādos toņos. Katram ražotājam, piemēram, nerūsējošā tērauda tonis var atšķirties, tādēļ iespēju robežās pieturies pie viena ražotāja.

Aizkari vai žalūzijas.

Ja virtuves iekārtas atrašanās paredzēta pie logiem, bieži vien tiek aizmirsts ierēķināt aizkaru vai žalūziju izmērus. Pārliecinieties, vai paliek vieta, piemēram, aizkaru stangai, vai aizkari / žalūzijas netraucēs atvērt cepeškrāsni, tā arī svarīgi izvēlēties tekstilu, kurš saskarē ar uguni kūst, nevis deg.

Atcerieties! 

Tas, kas der visiem citiem, var nederēt jums. Padomājiet, kas esošajā virtuvē īpaši paticis, kā arī kas sagādājis grūtības un diskomfortu. Ja sadarbojieties ar virtuves dizaineru, to visu vēlams arī  pastāstīt viņam. Jo vairāk informācijas dizainers saņems, jo vairāk viņš spēs pielāgot virtuvi tieši jūsu vajadzībām,projektējot virtuvi.

---

Satieciet dizaineri Janu RIPO salonā Lāčplēša ielā 14.

JANA SEMEŅKOVA

mēbeļu un interjera dizainere

+371 28 616 132
jana.semenkova@ripo.lv

 

Attēlu piemēri no Pinterest.