Pretī jaunai virtuvei. Virtuves plānojuma ABC.

Praktiskas RIPO virtuves principi atspoguļojas pārdomātā darba plūsmā, lietderīgi izmantotā telpā un teicamā kustībā. Pievēršot šiem principiem pietiekamu uzmanību plānošanas procesā, virtuves ekspluatācija būs ērta, dinamiska un patīkama. Galu galā virtuvei ir pilnībā jāatbilst lietotāja prasībām. Sekojošā informācija atspoguļo pamatprincipus, ko nevajadzētu ignorēt, plānojot jauno virtuvi un rūpējoties par lietotāja labsajūtu.

Fakti par virtuves izmantošanu.

-          Lietotāji virtuvē dienā vidēji pavada 2 stundas.

-          Virtuves atvilktnes, skapjus un citas sistēmas virtuvē atver un aizver vidēji 80 reizes dienā.

-          Virtuves lietotājs 20 gados mēro ap 1500 km. Ja virtuve nav praktiska, šis attālums var par divkāršoties.

-          Vidēji virtuvē tiek glabāti apmēram 250 kg priekšmetu.

-          Vidēji virtuvē tiek glabāti priekšmeti, kuru kopējais tilpums ir 2,1 kubikmetrs.

Darba trīsstūris. Lietotājam ērta kustība.

Darba trīsstūris ir nepārtraukta mijiedarbība virtuvē starp vietu, kustību un darba plūsmu. Pirmkārt attālumu samazināšana ir ietaupīts laiks, otrkārt tas tiešā veidā ir lietotāja komforts. Jau virtuves plānošanas sākumā ir vērts padomāt par elementu un piederumu daudzumu, kas ļaus darba trijstūri izstrādāt maksimāli efektīvu.

5 virtuves zonas.

Produktu uzglabāšana - Piederumu uzglabāšana - Produktu / trauku mazgāšana - Produktu apstrāde / sagatavošana - Ēdiena pagatavošana.

Efektīvam rezultātam un ērtai ekspluatācijai virtuvē ir nepieciešamas šādas zonas un šāda secība. Zonas tiek plānotas pulksteņa rādītāja virzienā, kreiļiem pretējā virzienā. To ievērojot, darbs noritēs secīgi un izpaliks liekas darbības.

Ergonomisks plānojums.

Kāpēc tas ir tik svarīgi? Tāpēc, ka efektīva darba plūsma un ergonomisks plānojums samazina veicamo darbību skaitu virtuvē. Viss ir pa rokai un ērti ekspluatējams. Uzticiet šo atrisināt un izstrādāt dizaineram, kurš piedāvās profesionālu risinājumu tieši Jūsu iecerei. 

Jāatzīmē, ka par lietotājam ērtu virtuves ekspluatāciju gādā ne tikai pareizs plānojums, bet arī furnitūra. RIPO fabrika virtuvēs tiek izmantots tikai augstas kvalitātes furnitūra no vadošajiem Eiropas ražotājiem, piemēram, Blum.

---

RIPO virtuves.
RIPO mēbeļu un interjera dizaina saloni Rīgā.