Atskats uz interjera dizaina preču un tendenču izstādi Heimtextil 2020

Viens no gada lielākajiem notikumiem interjera tekstilizstrādājumu un interjera dizaina tendenču jomā ir izstāde Heimtextil, kas šogad norisinājās jau 50. reizi. Par izstādes virstēmu kļuva sauklis WHERE I BELONG, kas iestājas par ilgtspējīgu nākotnes dizainu un globalizāciju. Globalizācija izstādē tika burtiski svinēta – kultūru sajaukums un daudzveidība, kas bagātina sabiedrību, attieksmi un redzējumu. Uz izstādi devās arī RIPO dizainere Ieva, kura labprāt dalās iespaidos un atziņās par redzēto un sajusto.

Iespaidīgi, cik ļoti dažādi katra kultūra izceļas un vienlaikus ir vienots veselums. Papildu tam, liela uzmanība vērsta arī uz ekoloģiskiem, videi draudzīgiem risinājumiem un pārstrādāto materiālu izmantošanu audumu un tapešu ražošanā. Tai skaitā tika prezentēti virzieni, kādos ar moderniem tehnoloģiskiem risinājumiem, attīstīt jaunu materiālu ieguves formas un veidus.

Video Heimtextil 2020.

Kas attiecas uz izstādē novērotajām aktualitātēm, var teikt, ka savu triumfu dizainā turpina dabas motīvi – augi, eksotiski augi, dzīvnieki, kukaiņi. Taču vērojama piezemētāka ziedu motīvu aktualitāte, ko aizstāj augi, lapas un safari motīvi. Dabas tēmu dizainā papildina arī ģeometrija un ilgtspējīgi ornamenti, kas tiešā veidā sasaucās ar virstēmu globalizācija. Audumos parādās apjomīgas ģeometriskas faktūras un telpiskas detaļas. Un tapešu ražotāji izceļ ne tikai aktuālo motīvu tapešu kolekcijas, bet arī lieliska dizaina fototapetes. Ražotāju stendos dominē rozā, sārtie, pelēkie, smilšu un sinepju toņi, ko papildina dažādi piesātinātie toņi vai akcenti.

Ieskatieties galerijā un sajūtiet izstādes stāstu! 

---

Pasaulē pazīstamu zīmolu iedvesmojošākās tapešu un audumu kolekcijas ir pieejamas  RIPO salonos Lāčplēša ielā 14 un t/c Spice Home. Laipni lūgti apskatīt plašo piedāvājuma klāstu ( Eijffinger, Harlequin, Sanderson, Scion, Designers Guild, Anthology, 1838, Morris & Co) klātienē.