Atklājums rītdienai: 5 interjera dizaina tendences, ko mājoklī ieviest 2021. gadā

Katrs gads nes jaunus izaicinājumus kā karjerā, sadzīvē, paradumos, ikdienas gaitās, tā arī interjera dizaina tendencēs. Dizaina tendences 2021. gadā iezīmē izsmalcinātus un piesātinātus toņus, izteiksmīgus materiālus, drosmīgus akcentus un arī harmoniskus salikumus.

1.  Pelēko toņu manifestācija

2021. gads solās būt pelēko toņu triumfa gads. Pelēks nav tikai pelēks, kad to caurvij pasteļtoņi vai papildina piesātināti toņi. Pelēko toņu palete iedrošinās izvēlēties košākus akcentus un drosmīgākus interjera elementus.

2.  Lauku mājas motīvi modernā mērcē

Labi aizmirsta vecā un jaunā savienojums. Šī aktualitāte izceļ komfortu, māju sajūtu un nostalģisku pieskārienu, kas ietērpts mūsdienīgā čaulā. Tā ir jauna klasikas interpretācija, kas akcentē aizgājuša laika dizaina priekšmetus, mēbeles vai tipiskus materiālus.

3.  Daba laipni lūgta mājoklī

Cilvēka un dabas saiknes stiprināšana. Šī ir dekoru tendence, kuras pamatā ir dabas klātbūtne mājoklī. No dabīgiem un organiskiem materiāliem līdz pārspīlētam augu daudzums, augu motīviem, zaļām sienām, eksotiskām un safari vēsmām interjera dekoros un plaknēs. Tas ir dizains, kas atgādinās par dzīvi ārpus saskaņā un harmonijā ar dabu.

4.  Videi draudzīgi mēs un vide draudzīga mums

Arī interjera dizainā arvien lielāka uzmanība tiek vērsta uz ekoloģiskiem, videi draudzīgiem risinājumiem un pārstrādāto materiālu izmantošanu to ražošanā. Visam nav jābūt uz vides rēķina! Tā ir globāla tendence – draudzīgiem risinājumi un korporatīva sociālā atbildība. Tāpēc starp tendencēm dominē arī videi draudzīgu materiālu un audumu izmantošana interjerā. Turklāt aktualitātēm strauji mainoties, ir nozīmīgi radīt ilgtspējīgus risinājumus.

5.  Jaunie astoņdesmitie

Uzkrītošas un spilgtas kompozīcijas, ko iedvesmo mūsdienu Art Deco, Pop Art un Kitsch. Astoņdesmito gadu tendences atgriezīsies ar rotaļīgām formām, drosmīgām un izteiksmīgām tekstūrām un piesātinātām krāsām gan dekoros, gan mēbelēs. Savukārt to līdzsvaro caurstrāvojošs modernisms, kas atgādina, ka mazāk ir vairāk.

Laiks skrien

Iedvesmojies un sāc plānot mājokļa pārvērtības jau tagad. Dodies uz RIPO mēbeļu un interjera saloniem un uzbur jauno mājokļa tēlu jau tagad. Plašajā piedāvajumā klāstā palīdzēs neapjukt un dalīsies vērtīgos ieteikumos profesionāli un pieredzes bagāti interjera dizaineri.

Laipni lūgti RIPO salonos Rīgā!

Iedvesmas attēli no Pinterest