8 vērtīgi padomi, kā iekārtot balkonu vasaras sezonai

Kad jūti, ka jebkura garšviela strauji tiek aizstāta ar dillēm, tad zini, ka vasara tik tiešām ir klāt. Lai to sajustu arī sava mājokļa balkonā, terasē vai lodžijā, mēs piedāvājam pārbaudītu recepti, kas palīdzēs Tev to sasniegt.

Augi - Daba piedāvā bagātu, daudzveidīgu sajūtu pieredzi, kas īpaši nepieciešama, dzīvojot pilsētā. Tāpēc, papildinot balkonu ar augiem, tas kļūs dzīvāks . Pirms augu iegādāšanās noskaidro, kurā debess pusē Tavs balkons atrodas, lai tiem būtu pateicīga vide augšanai:

  • Ja balkons vērsts uz ZIEMEĻIEM, tad iesakām augus kā hostas, skimmias, papardes, neaizmirstules, efejas, begonija, fuksijas, hortenzijas.
  • Ja balkons vērsts uz DIENVIDIEM, tad iesakām petūnijas, vīnogas, rozes, lavandas, jasmīnu.
  • Ja balkons vērsts uz AUSTRUMIEM, tad iesakām bukšus, margrietiņas, palmu lilijas, samtenes un lobēlijas.
  • Ja balkons vērsts uz RIETUMIEM, tad iesakām saldo kartupeļu vīnogulājus, jasmīnus, gandrenes, meža zemenes, tomātus un lavandas.

Atceries! Jo vairāk augu, jo lielāks efekts.

Apgaismojums - garās vasaras dienas pārvērt garos vasaras vakaros, ievietojot laternas, sveces vai solārlampas. Tās piešķirs romantisku gaisotni vakara piknikiem un rituāliem. Pat minimāls gaismas objekts Tavā balkonā strauji radīs vēlamo noskaņu.

Aksesuāri - vāzes, svečturi, spilveni, pledi.

Mēbeles - galdiņš, krēsls, iekarināms šūpuļkrēsls.

Mūzikas atskaņotājs - vasaras skaņas fonā vai Tavai gaumei atbilstošākās melodijas.

Grīdas paklājs dos mājīguma sajūtu jebkuram āra balkonam, terasei vai lodžijai.

Spogulis – optiski padarīs balkonu lielāku, nekā tas patiesībā ir.

Iestiklojums dos aizsardzību pret nepatīkamiem laikapstākļiem un vēja, kā arī apslāpēs ielas trokšņus, lai sapņu vasaru vari izbaudīt netraucēti!

 

Ieskaties RIPO iestiklojuma risinājumos: RIPO margu katalogs

RIPO speciālisti Tev sniegs profesionālu palīdzību margu vai iestiklojuma plānošanā un realizācijā. Piesaki konsultāciju jau tagad un aprēķini savas iestiklojuma izmaksas, izmantojot jauno iestiklojuma kalkulatoru šeit.

Kontakti saziņai!

Atceries! Tagad RIPO iespēja norēķināties arī vairākos maksājumos sadarbībā ar aizdevums.lv un Swedbank.

Iedvesmas attēli no Pinterest.