Aktuālās dizaina tendences 2018. gada pavasara / vasaras sezonā

Zināms, ka dizaina dominantes ir mainīgas. Iestājoties pavasarim un tuvojoties vasarai, bieži vien rodas idejas jauninājumiem mājokļa interjerā. RIPO ir sagatavojis nelielu ceļvedi aktuālajās dizaina tendencēs, lai iedvesmotu skaistām pārvērtībām vai jaunumiem mājoklī.

Tonalitāte.

Šogad neuzkrītošo, gaišo krāsu gammu nomaina kolorīta krāsu palete, kurā dominē kaislīgais ultravioletais, sārtie toņi, piesātināti zils un izteiksmīgi zaļš.

Materiāli.

Mūsu bagātība - koks kā materiāls un tekstūra, īpaši aktuāli kļuvuši tumšie koki. Tā arī arvien vairāk tiek izstrādāti risinājumi, kuros koks tiek kombinēts ar citiem materiāliem, piemēram, ar metāla vai stikla elementiem. Turklāt stikls caurspīdīgs, tonēts un dekoratīvs, tai skaitā stikla bloki, arī vērojami gan apgaismojuma, gan dekoratīvajos elementos.

Ornamenti.

Joprojām aktuāli ir dažādi dabas motīvi, eksotiskas nianses, kas atspoguļojas rakstos, printos, drapērijās, tekstilizstrādājumos, dekoros un citviet. Arī ziedu rakstu aktualitāte nav mazinājusies, gluži pretēji tie tiek palielināti un izcelti vēl vairāk. Un nav zudis arī ģeometrisko formu pielietojums.

Apgaismojums.

Akcents tiek vērsts uz gaismas rotaļām, radītajām ēnām un noskaņu. Aktuāli ir grupveida apgaismojuma risinājumi un apjomīgas lustras, kas ir ne tikai apgaismojuma elements, bet arī pamanāms dizaina elements.

Laipni lūgti RIPO salonos, kur labākos risinājumus mājokļa labiekārtošanā, ņemot vērā aktualitātes dizainā, palīdz izvēlēties vai izveidot pieredzējuši dizaineri.

RIPO saloni Rīgā:
Lāčplēša ielā 14;
Katlakalna ielā 11;
t/c Spice Home Jaunmoku ielā 13.