Meklējot īsto risinājumu: iedvesmas un materiālu paletes (moodboards)

Katram projektam ir savs sākums. Tas ir individuāls process, kas attīstās dizainera un klienta savstarpējās komunikācijas gaitā. Reizēm vīzija par gala rezultātu ir pavisam skaidra jau izstrādes sākumā, taču nereti īstā risinājuma meklējumi prasa vairāk. Ņemot vērā dinamisko laikmetu, cilvēku straujo ikdienas tempu un informācijas apjomu, ļoti bieži atskaites punkts skaistiem projektiem ir iedvesmas un materiālu paletes jeb moodboords. Tas ātrs un ērts veids, kā demonstrēt, pielāgot un variēt materiālus, tekstūras un toņus atbilstoši klienta gaumei un ekspektācijām par gala rezultātu.

RIPO dizainere Jana (salonā Lāčplēša ielā 14) demonstrē uzskatāmus piemērus, kuros šajā gadījumā atspoguļo aktuālās tendences interjera dizainā un klientu paradumus, izvēloties RIPO kumodes, iebūvētos skapjus, virtuves mēbeles vai interjera elementus – tapetes, audumus un dekoratīvos elementus.

Pieredze un tendences rāda, ka cilvēki arvien vairāk tiecās pie dabas. Tas atspoguļojās dabīgu materiālu un to imitāciju, taustāmu tekstūru, dabas iedvesmotu toņu izvēlē un daudz, daudz augu integrēšanā – gan īstu augu, gan to motīvu.

Nr. 1

Klasiska latvieša komforta materiālu palete ir neitrāla – baltie un pelēkie toņi un dekori ar koka papildinājumiem. Tomēr šādu dizainu cienītājiem dizainere iesaka arī, piemēram, ļauties pelēko, brūno un gandrīz melno pustoņu šarmam tekstūrās un materiālu imitācijās, lai eleganti papildinātu komplektu.

Nr. 2

Dizainere piedāvā paraugu arī drosmīgāka un piesātinātāka dizaina cienītājiem. Sabalansēts materiālu, toņu un tekstūru komplekts ar dūmakainām krāsām un metāliskiem akcentiem.

Nr. 3

Un, protams, moodboard ar gada krāsu Classic Blue. Teicams ieskats, kā materiāli, tekstūras un Classic Blue savstapēji mijiedarbojās. Iedvesma, kā izveidot izskatīgu un vienotu materiāli ansambli, ko integrēt mājoklī. Starp citu, zilā krāsa vēsturiski tiek uzskatīta par cēlu krāsu, kas mājoklī raisa mieru.

Ja Jūs esat īstā interjera risinājuma meklējumos, tad profesionāls dizainera padoms ir īpaši vērtīgs. Laipni lūdzam RIPO salonos!

 

----

JANA SEMEŅKOVA

mēbeļu un interjera dizainere

+371 28 616 132
jana.semenkova@ripo.lv