Kad un kāpēc iebūvējamo skapi. Dizainera viedoklis

Par iebūvējamiem skapjiem un to priekšrocībām, kas visbiežāk aktuālas klientiem un interesentiem, atbild RIPO mēbeļu un interjera dizaineri. Iebūvētie skapji pieprasīti ir gan privātmājās, gan dzīvokļos, galvenokārt pateicoties maksimāli lietderīgas vietas izmantošanai. Esam apkopojuši būtiskāko par iebūvēto skapju specifiku tiem, kuri plāno to iegādi vai labiekārto mājokli. Skaties tālāk.

KĀPĒC IZVĒLĒTIES IEBŪVĒJAMO SKAPI?

Iebūvējamais skapis ļauj maksimāli izmantot telpas platību. Tam ir plašas konfigurācijas iespējas, kas ļauj pielāgoties katra prasībām un pilnībā individuāliem risinājumiem dizainā, materiālu izvēlē, aprīkojumā un plānojumā. Var pilnībā izmantot telpas augstumu un variēt ar skapja dziļumu, kā rezultātā ietilpība ir patiešām vērā ņemama. Būtiski, ka arī izmēru amplitūda ir vērā ņemama – no šauriem, kompaktiem līdz izvērstiem un apjomīgiem risinājumiem.

PIEMĒROTĀKAIS BRĪDIS IEBŪVĒJAMĀ SKAPJA PLĀNOŠANAI

Ideālā variantā iebūvējamu mēbeli var paredzēt, pirms tiek plānotas telpas sienas. Tādējādi var paredzēt pietiekamu vietu pilnvērtīgam un ietilpīgam skapim, kas pakārtots dzīvesstilam un lietotāja paradumiem. Protams, iebūvējamās mēbeles var un vajag integrēt arī esošā plānojumā vai jau iekārtotā mājoklī nišās, ailēs, tehniskajās telpās un citur.

BĪDĀMO DURVJU LOMA IEBŪVĒJAMĀ SKAPĪ

Iebūvējamais skapis ar bīdāmām durvīm ir teicams komplekts – tie viens otru papildina. Bīdāmās durvis ļauj viegli piekļūt skapja saturam šaurās telpās, piemēram, priekštelpās. Bīdāmās durvis neaizšķērso eju gar skapi. Tā arī skapī tiek veidota papildus gaisa apmaiņa. Turklāt ar bīdāmām durvīm telpu vai garderobi var pilnībā nodalīt. Arī bīdāmo durvju izpildījums ir plaši variējams.

PAREIZAIS SKAPJA PLĀNOJUMS / KONFIGURĀCIJA

Pirmkārt ir jāņem vērā vairāki aspekti - kādam nolūkam un cik personām skapis būs paredzēts, telpas elementu izvietojums ap skapi, skapim atvēlētā platība. Kad zināms kas un, cik daudz tajā glabāsies, tiek plānota piemērota konfigurācija ar atbilstoša izmēra atvilktnēm, plauktiem, drēbju stieņiem un citiem elementiem.

BUDŽETS IEBŪVĒJAMAM SKAPIM

Budžets ir pielāgojams iecerei. No budžeta klases līdz ekskluzīvas komplektācijas projektiem. Ir pieejami dažādas klases materiāli, durvju profili, furnitūra, kas dod klientam iespēju kontrolēt skapja izmaksas atbilstoši iespējām. Dažādas skapju sērijas un to materiālu biezumi risina dažādas situācijas, kas attaisno plānoto budžetu.

SADARBĪBA AR SPECIĀLISTU - DIZAINERU

Ne vienmēr darīt pašam ir šķietami labākā izvēle. Jauna, funkcionāla un pareiza skapja izvēle un uzstādīšana ietver daudz nianses, ko viegli palaist garām un ar tām saskarties jau ekspluatācijas laikā, kad kļūdu labojums ir sarežģīts. Speciālists pārzinās plānošanas nianses, tehniskās iespējas, kā arī ieteiks vizuāli labākos risinājumus, paredzēs maksimālās pieļaujamās slodzes un ergonomiku. Tāpēc pēc pieredzes var teikt, ka konsultācija un sadarbība ar nozares lietpratēju ir ļoti rekomendējama.

--- 

Viedoklis: Ieva un Jana, RIPO mēbeļu un interjera dizaineres salonā Lāčplēša ielā 14.